Joonas Tokee lähtee SM-sarjan päätöskisaan TMR:n Subarulla

Oriveden Sanomat 27.09.2018 14:51 | Lähetä palautetta artikkelista
Joonas Tokee on jo ehtinyt ottaa tuntumaa päätöskisan ajoneuvoonsa. Kuva Hannu Rainamo.

Rallin SM-kausi ajetaan päätökseen tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä. SM2-luokassa mestaruuskamppailu on kaikkein mielenkiintoisin, kun vielä neljällä kilpailijalla on mahdollisuudet SM-titteliin.
Sarjassa kolmantena olevan Joonas Tokeen fiilistä ja taistelutahtoa nostaa myös uusi kalusto. Oriveden mies starttaa tulevaan kilpailuun Tommi Mäkinen Racing -tallin Subaru Impreza R4 -mallilla.

– Meille tarjoutui hieno mahdollisuus käyttää kyseistä kilpuria kauden päätöskisassa. Innolla odotankin, että saataisiin vielä rutistettua lisää vauhtia uuden auton myötä. Se on Jarkko Nikaran nopeaksi opettama auto, Tokee kertoi.
– Tiistaina pääsin ajamaan kattavat testit Keski-Suomessa. Auto toimi loistavasti, ja pääsin nopeasti sinuiksi kalustoon. Testistä tuli oikein hyvä itseluottamus kisaa ajatellen.
Subaru-kuljettaja Tokee ja kartanlukija Jani Salo ovat voittaneet tällä kaudella yhden osakilpailun. Päätöskisassa sama temppu tietäisi Suomen mestaruutta.
– Nyt on tosi kovat panokset viimeisessä osakilpailussa. Käytännössä voitto ratkaisee mestaruuden kärkikuljettajien kesken. Vaikka tilanne on tämä, niin turha sitä on miettiä liikoja. Ehdottomasti tavoitteena on lähteä ajamaan voitosta.
– Turun tiestöt ovat olleet aina mieleeni. Viimeksi kilpailin siellä suunnalla vuonna 2015, jolloin voitin SM3-luokan. Tiet ovat olleet melko vauhdikkaita, mutta samalla myös haastavia. Kelit vaikuttavat nyt melko viileiltä, joten se varmasti asettaa omat haasteensa rengasvalinnan suhteen, Tokee ennakoi.
SM TeijoTalot-ralli on kaksipäiväinen kilpailu. Ralli käynnistyy perjantaina kello 18.30 Metsämäen yleisöerikoiskokeella Turussa, jonka jälkeen illan jo pimentyessä ajetaan kaksi metsäpätkää.
Lauantaina luvassa on vielä viisi sorapätkää. Kilpailu päättyy kello 16 alkavaan Maaliriehaan Salon Astrum-Keskuksessa.
SM2-luokan pisteet 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Esa Ruotsalainen 97
2. Henrik Pietarinen 93
3. Joonas Tokee 91
4. Ville Hautamäki 77
5. Jarkko Nikara 55.