Imettäjille rauhaisa soppi kirjastoon

Heli Rahkonen 15.05.2018 14:43 | Lähetä palautetta artikkelista
Kirjaston imetyspisteessä voi valita mieluisan imetyspaikan keinu-, säkki- ja nojatuoleista. Myös jumppapallon päällä voi syöttää vauvaa. Maiju Virtanen imettää Aapoa, Sonja Lähdetmäki Fridaa ja Henna Kähönen Pyryä. Imetyspisteeseen tutustuivat myös Maijun lapset Elea ja Luna.

Oriveden kirjastoon on lehtienlukusalin jatkeeksi avattu huone imettäjille. Nojatuolien lisäksi sinne on laitettu keinutuoli, jumppapallo ja säkkituoli. Omaa rauhaa taatakseen voi eteen vetäistä verhoa näkösuojaksi. Pöydille on koottu imetystietoutta kansioihin. Vieraskirjaan voi jättää terveiset toisille äideille.

Imetystukiäiti Leena Markunmäki kertoo, että ajatus imetyspisteestä lähti eräältä äidiltä, joka kysyi, onko Orivedellä paikkaa, jossa voisi imettää rauhassa.

Kirjasto osoittautui hyväksi paikaksi niin sijainniltaan, rauhallisuudeltaan kuin esteettömyydeltään. Kirjaston väkikin lähti innolla mukaan rakentamaan imetyspistettä yhteistyössä imetystukiäitien kanssa.

– Imetyspiste on luonteva asia kirjastolle, sillä vauvatkin ovat asiakkaitamme. Olen nähnyt ennenkin äitien imettävän vauvojaan täällä. Nyt tuolle hetkelle on oma rauhaisa paikka, sanoo kirjastotoimenjohtaja Liisa Asiala.

Lisää imetysasiaa Oriveden Sanomissa 16.5.