Hyökkäysvarmuus toi voiton Ostravalle

Kalle Uotila 25.01.2018 11:30 | Lähetä palautetta artikkelista

Hyökkäysvarmuus ja tiivis kenttäpuolustus hoitelivat TJ Ostravalle selkeän 3–0-voiton erin 25–16, 25–23, 25–14 Orivedellä pelatussa Challenge cupin neljännesvälieräottelussa OrPoa vastaan.

Orivesiläisseuran jatkopaikka kahdeksan parhaan joukkoon on seitinohut. Jatkopaikan saavuttaakseen OrPon pitää voittaa 7. helmikuuta Ostravassa ensin varsinainen peli 3–0 tai 3–1 ja sitten kultainen erä.

OrPolla oli edellisen sarjapelin jäljiltä kaikki edellytykset voittaa peli. Silloin tarvitsee kaikkien avainpelaajien onnistua. Yksi lenkki petti. Brasilialaiselle Franciele Stedilelle (korjattu nimivirhe 26.1., AK) osui synkkä iltapuhde. Vastaanottopeli ei toiminut, ja hyökkäyksiin tuli paljon suoria virheitä. Pelaajan saldo oli 8/-7.

Tervehtynyt Francyela Lemos oli ainut, joka pystyi useammin rikkomaan vastustajan puolustuksen. Yleisö sai ihailla Lemosin rautaisia, ilmavia iskulyöntejä väliin höystetyillä jujuilla. Jessica Kosonen onnistui myös alun takeltelun jälkeen. OrPon toisena keskarina pelasi toisesta erästä alkaen Reetta Väisänen esittäen lupaavia otteita.

OrPo voitti vastustajansa vain vastaanottopelissä. Jessica Kosonen nosti 69 prosentilla ja Sanna Häkkinen 53 prosentilla. OrPon parhaana palkittiin hyvin puolustanut Häkkinen.

Vieraiden paras oli pahoja syöttäjä heittänyt Katerina Zimanova. Kovimmat saldot tekivät hakkuri Hana Cubonova, 15/+10 ja keskitorjuja Iva Nachmilnerova, 14/+12. Ostravan passari Katerina Valkova jakoi taitavasti passeja laitureille ja keskareille.

Ottelunumerot eivät anna täyttä kuvaa pelistä. OrPo oli mukana vauhdissa ekaerässä numeroissa 15–17 asti. Toista erää se johti neljällä pisteellä 12–8 ja oli johdossa vielä 18–15. Ostravan hakkuri teki pari pinnaa, ja virheillä päästettiin vieraat tasoihin. Kososen torjuntapiste nosti toiveet vielä tilanteessa 23–24.

Täpärä erätappio sammutti OrPon voiton janon kolmannessa erässä. Anni Toivonen jakoi namupasseja Lemosille, joka tykitti niitä lattiaan viidesti. Erän alku, tappiotilanne 0–6, söi eväät voiton hakemiseen.

Ostravan passarin, Valkovan nilkka pyörähti ottelun lämmittelyssä. Se hoidettiin nopeasti kuntoon, eikä nilkka haitannut pelaamista. Joukkueen valmentaja Zdenek Pommer kertoi pelin sujuneen juuri niin kuin he osaavat.

– Toisen erän pelasimme hyvin, mutta päästimme vieraat loppumetreillä edelle. Tsekeissä on pakko edetä kultaisen erän voittoon asti. Katsotaan nyt videot, kuinka vastustaja pelaa, totesi OrPon libero Sanna Häkkinen.

– Lauantaina pelasimme hyvin, nyt huonoimmin minun komennossani. Toinen erä olisi pitänyt voittaa. Sillä olisi voinut kääntyä sauma meille. Tehdyillä suorilla virheillämme, hyökkäysvirheet 14–4, ei voi peliä voittaa. Vieraiden keskarit olivat hyvillä prosenteilla, kertoi OrPon päävalmentaja Apostolos Oikonomou.

Ottelun yleisömäärä, 400 katsojaa, oli pettymys.

Lauantaina pelataan jälleen Mestaruusliigaa. Kello 17 kotisalissa vastaan asettuu kakkosijalla oleva Pölkky Kuusamosta. OrPo hävisi sille Suomen cupin välerissä Turussa. Onko nyt kalavelkojen maksun vuoro?