HPK meni menojaan

Anne Kotipuro 11.10.2017 22:43 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPon parhaaksi valittu Jessica Kosonen väläytti muutaman napakan pistehyökkäyksen, tässä vastassa verkolla Eveliina Smolander (edessä) ja Vicky Savard. Muuten ei kotiväelle jäänyt paljon kerrottavaa keskiviikkoillan liigapelistä. Kuva Ari Keskinen.

OrPon syksyn ensimmäisen Mestaruusliigan kotipelin alussa näytti hetken siltä, että pelistä tulisi tasainen, mutta toisin kävi. Tasainen alku suli hätäilyksi ja hosumiseksi, ja vierasjoukkue HPK vei ottelupisteet Hämeenlinnaan erin 3–0 (25–20, 25–19, 25–19).

OrPon brassihakkuri Francyele Lemos oli nyt todella vaisu, ja syykin kuultiin. Hän oli ilmeisesti edellisessä pelissä loukannut varpaansa, ja siihen sattui pahasti.
Lemos suorastaan nilkutti kentällä, mutta hänet vaihdettiin uuteen amerikkalaisvahvistukseen vasta kolmoserän alkupuolella. Jalé Hervey oli kuitenkin vielä otteissaan varovainen.

Syöttövirheitä nähtiin runsaasti, eikä pallo muutenkaan tahtonut pysyä rajojen sisällä. HPK:n torjunta osasi myös turhan hyvin lukea passari Olga Vergidoun aatokset ja asettua pallon eteen nelospaikan tuntumaan.

Ensimmäinen erä oli tasoissa vielä tilanteessa 19–19, mutta sitten syöttöruutuun asettui HPK:n taitava passari, amerikkalainen Chloe Collins, ja vieraat saivat kaksi pistettä peräkkäin, ensin OrPon verkkovirheestä ja sitten todella onnekkaalla syötöllä: pallo näytt ensin jäävän verkkonauhaan, mutta kierähti siitä sitten OrPon kentäpuoliskolle melkein fysiikan lakien vastaisesti. Franciele Stedile teki OrPolle vielä yhden pisteen, mutta siihen ne tässä erässä jäivätkin.

Toisen erän alkajaisksi OrPo hankki jo 4–0-johdon Niina Ylösen syötöillä, mutta HPK:n italialaisvalmentaja Luca Chiappini otti tähän kohtaan heti aikalisän, ja tilanne kääntyi. Vieraat tulivat rinnalle, ja hetken vielä OrPo johti, mutta Collinsin pitkällä syöttöputkella tilanteesta 12–10 eteenpäin HPK meni jälleen ohi ja menojaan.
Tilanteessa 12–17 OrPon valmentaja Zvonko Nikolic vaihtoi Olga Vergidoun tilalle passariksi Anni Toivosen, mutta siitä ei enää ollut apua.

HPK lähti viemään kolmoserää alusta asti ja otti pian neljän pisteen kaulan, johon aikalisäkään ei auttanut. Tässä erässä HPK:sta kunnostautui syöttäjänä erityisesti kanadalaisvahvistus Vicky Savard, joka aloitti neljän pisteen syöttöputkensa ässällä ja päätti sen verkkoon.
Tilanne oli jo vieraiden hyväksi 15–23, kun OrPo vielä hetkeksi heräsi taistelemaan, mutta etumatkaa oli liikaa. Ottelupallon niittasi kenttään entinen orpolainen Eveliina Smolander keskeltä.

LähiTapiola-pisteitä saivat Stedile yhden, Collins 2 ja vieraiden pistehai Suvi Kokkonen 3. Kokkonen valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi, OrPosta tämän palkinnon sai muutaman kerran mukavasti väläyttänyt Jessica Kosonen.
Seuraava peli kotona on jo lauantaina kello 17 Pölkky Kuusamoa avastaan, joten siihen mennessä oliisi rivit koottava.