Hiukan erilainen flamenco-ilta

Juha Jäntti 21.03.2019 13:28 | Lähetä palautetta artikkelista
Maria Ruokonen ja Tuuli Kurkipää tulkitsevat flamenco-tunnelmia huivien kera.

Flamencoa hautaustoimistossa – kuulostaa villiltä ajatukselta. Hautaustoimisto ja kukkakauppa Lundin vetäjä Timo Virtanen ei vierastanut lennokasta ideaa, vaan hän teki siitä totta yhdessä yrityksensä henkilöstön kanssa.

– Halusimme keksiä jotain iloista ja eloisaa kevään odotuksen keskelle. Täällä Orivedellä ei ole yhtään liikaa piristäviä tapahtumia, Timo kertoi tapahtuman jälkitunnelmissa.

– Periaatteeni on, että me voimme tehdä kaikkea, vähän erilaistakin. Ihmisen ei pidä jämähtää siihen, mikä on tavallista ja totuttua.

Flamenco-musiikin ja -tanssin ympärille rakennettava tapahtuma sai alkunsa floristi Susanna Myllyniemen ideasta. Hän on mukana tamperelaisessa flamencoharrastajien ryhmässä, joka myös tuli nyt tapahtumaan esiintymään.

Esityspaikkana toimi arkkujen esittelytila. Kun esiteltävä valikoima väistyi hetkeksi muihin tiloihin, saliin mahtuivat pieni esityslava ja 70 tuolia yleisöä varten.
Virtanen markkinoi tapahtumaa varovaisesti, vain sosiaalisen median kautta. Myynti lähti hitaasti liikkeelle, mutta lopulta viimeiset paikat menivät kaupaksi sopivasti tapahtumapäivänä.

Tampereen flamencoyhdistyksen tanssijat toivat katsojien iloksi tunnelmallisen ja temperamenttisen esityksen. Illan antia täydensi pirkkalalainen flamencokitaristi Toni Jokiniitty, joka on Suomessa ja Pohjoismaissa lajinsa tunnetuimpia taiteilijoita.

Lue lisää tapahtumasta ja flamencosta muutenkin 20.3. ilmestyneestä numerostamme.