Hiihtokoululaiset valtasivat Hiihtomaan

Juha Jäntti 16.01.2019 13:24 | Lähetä palautetta artikkelista
Hiihtomaassa riitti kuhinaa, kun OrPon hiihtokoulu kokoontui sunnuntaina ensimmäisiin harjoituksiin.

OrPon tämän talven hiihtokoulu starttasi sunnuntaiaamun kipakassa pakkasessa. Kylmyys ei haitannut menoa, kun lapset ottivat ensi tuntumaa uuden Hiihtomaan latuihin ja kumpareisiin.

Hiihtokoulussa on tänä vuonna lähes 90 lasta ja nuorta, mikä on kymmenisen hiihtäjää enemmän kuin vuosi sitten.

Suosio perustuu siihen hyvään pohjatyöhön, jota OrPon hiihtojaosto on tehnyt vuosien mittaan. Hiihtomaa tuo oman osuutensa hiihtoinnostukseen kasvuun.

– Hiihto on pinnalla joka puolella. Tärkeää on se, että vanhemmat innostavat lapsiaan hiihtoharrastuksen pariin, hiihtokoulun yhteyshenkilö Minna Kaila sanoo.

Hiihtomaa on osoittanut heti alkuun toimivuutensa. Tila riittää suurellekin määrälle pieniä hiihtäjänalkuja.

– Paikasta tuli parempi kuin osasimme odottaa. Täyttömaata tarvitaan vielä lisää, ja muutamme jonkin verran korkeuseroja ja kallistuksia ensi kesän aikana. Mutta Hiihtomaa on jo tällaisenaan ollut myönteinen yllätys, Kaila kiittää.

Nuorimmat hiihtokoululaiset ovat nelivuotiaita, jotkut hiukan allekin. Varttuneimpien ryhmissä on lapsia 10 ikävuodesta ylöspäin.

Hiihtokoulu on yhdessäoloa leikkien ja pelien kautta. Pienimmät saavat totutella rauhassa suksilla liikkumiseen. Pinkit ja vihreät tekevät jo tekniikkaharjoitteitakin.

Hiihtokoulu kokoontuu kuutena peräkkäisenä sunnuntaina. Lapset on jaettu kahteen isoon ryhmään. Ensimmäinen ryhmä aloittaa varttia vailla kymmenen, ja toinen ryhmä tuntia myöhemmin.

Mahdolliset uudetkin tulijat mahtuvat vielä mukaan. Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä Kailaan, jonka yhteystiedot löytyvät OrPon hiihtojaoston verkkosivuilta.

Lue lisää hiihtokoulun kuulumisista 16.1. ilmestyneestä numerostamme.