”Hienoa, että 4H-työtämme arvostetaan”

Kati Pääkkönen 10.01.2020 10:36 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirja Toropainen ja 4H-toiminnassa aktiivisesti mukana toimiva lukiolainen Tintti Saartoala ovat yhtä hymyä. Aurinko hymyilytti, mutta myös saatu tunnustus vuoden 2019 nuorisotoimijaksi viime vuoden lopussa.

Oriveden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirja Toropainen on hyvillään siitä, että paikallinen yhdistys sai tunnustusta vuoden nuorisotoimijana Orivedellä. Lukiolainen Tintti Saartoala on aktiivinen 4H-nuori.

– En tiennyt etukäteen, että meidät valitaan vuoden nuorisotoimijaksi. Minulle soitettiin, että olisi syytä tulla Oriveden itsenäisyyspäiväjuhlaan. Siellä tuli tieto valinnasta, Mirja Toropainen muistelee.

Orivedellä yhdistyksellä on yli 80-vuotinen perinne ja jäseniäkin lähes 200. Erityisesti työelämävalmiudet 9-luokkalaisille on merkittävä vuosittainen kurssi. Kerho-ohjaajakoulutukset ovat tärkeitä.
Yhdistys työllistää nuoria pihapalvelutoimintaan ja kannustaa 4H-yritysten perustamiseen. Kerhotoimintaa on eri puolilla Orivettä.

Tintti Saartoala, 17, pitää ystävänsä kanssa Hirsilän herkkusuut -kerhoa alakouluikäisille. Kahdeksasta osallistujasta peräti kuusi on poikia. Tintti osallistui aikanaan pienenä kerhotoimintaan. Hänellä on myös viime syksystä ollut oma 4H-yritys Lashes by Tintti.

Lue lisää 4H-toiminnasta sekä Mirjan ja Tintin ajatuksista 15.1. lehdestä.