Glitterin loistosta takaisin arkeen

Oriveden Sanomat 03.08.2019 17:46 | Lähetä palautetta artikkelista
Illan ensimmäisenä esiintyjänä nähtiin rap-duo Blackout, jossa räppäävät paikalliset nuoret Luka Suhonen ja Arttu Schulz.

Graffitiseinän haistaa jo kauas, ja sieltä kuuluu spraymaalien suhahtelua ja iloista puheensorinaa. Kolmatta kertaa järjestettävä nuorten tapahtuma ORWfest päättää monen lapsen ja nuoren kesäloman. Tapahtuma on kerännyt Rönnin täyteen nuoria ja nuorille mieluisaa tekemistä, kuten suppailua, melontaa, graffitimaalausta, airsoftia, sumopainia, chillailua, karaokea ja tietysti glitteröintiä.

Viidennelle luokalle menevät Matias Ruissalo ja Aarni Valkeajoki maalailevat huolettomina ja tyytyväisinä kuvia graffitiseinään.

– Jotenkin kivaa, kun koulu alkaa. Ei ole niin tylsää, kun on aina tekemistä, Aarni pohdiskelee maalipurkki kädessään kilahdellen.

Suppailuun ihastuneet kaverukset Emma Salakari ja Lotta Hildén hädin tuskin malttavat lopettaa oppimaansa uutta lajia, vaikka viilenneet kelit tekevätkin veden lämpötilasta asennekysymyksen. Kolmannen luokan aloittava Lotta on hieman huolissaan siitä, että koulun alettua pitää myös tehdä läksyjä.

– Kavereita on kiva nähdä, hän toteaa kuitenkin.

Lue lisää ORWfestin tunnelmista 7.8. ilmestyvästä lehdestä!

Anna Weckström