Eräjärven päiväkoti voisi siirtyä koululle

Hannele Havas 26.10.2016 16:44 | Lähetä palautetta artikkelista
Eräjärven ryhmikselle ja sittemmin päiväkodille muokattiin aikoinaan tilat rivitalon päätyyn. Nyt selvitetään, voitaisiinko päiväkoti sijoittaa koululle.

Oriveden kaupunki selvittää mahdollisuutta siirtää päiväkoti koululle Eräjärvellä.

Selvitystyössä kartoitetaan varhaiskasvatuksen ja koulun mahdollisuudet toimia yhteisissä tiloissa ja osittain yhteisen henkilöstön voimin.

Lasten ja nuorten lautakunta pitää tärkeänä kiirehtiä hanketta. Se toteaa, että lasten vanhempia ja kyläläisiä tulee kuulla ja selvittää hankkeen tarkat kustannukset. Lautakunta esittää tekniselle lautakunnalle ja kaupunginhallitukselle hankkeen mahdollisimman nopeaa toteuttamista kustannussyistä.

Taustalla on Eräjärven päiväkodin tilanne, mikä vaatii lähivuosina jonkinlaista ratkaisua. Rivitaloasunnoista muokatut tilat ovat epäkäytännölliset ja puutteelliset.

Eräjärven koulussa on nyt 50 oppilasta ja ensi vuonna mennään samoilla lukemilla. Ennusteet ovat hieman laskevia. Päiväkodin lapsiluku pyörii parinkymmenen vaiheilla.

Yhdistämisessä nähdään paljon toiminnallisia hyötyjä, ja mahdollisia säästöjä on alustavasti laskettu. Erityisesti esiopetus hyötyisi paljon, jos koulu ja päiväkoti olisivat saman katon alla.

Koululla ei ole kuitenkaan suoraan osoitettavissa tiloja päiväkodille. Suunnitelma vaatisi lisärakentamista ja muutostöitä. Päivähoitolapsille tarvitaan muun muassa oma sisäänkäynti ja aidattu piha, kuraeteinen, saniteettitiloja sekä lepohuone ja leikkitilaa. Lisäosa sijoittuisi kirjastopäätyyn eli koulurakennuksen kirkon puoleiseen päätyyn.

– Ratkaisu toisi meille paljon käytännön työtä helpottavia asioita, sanoo Eräjärven päiväkodinjohtaja Mari Valkeejärvi.

Eräjärven koulun rehtori Markku Puputti löytää hankkeesta enemmän plussia kuin miinuksia. Tilaratkaisuissa on kuitenkin niin koulun kuin kylänkin kannalta kriittisiä pisteitä, kuten kirjasto.

– Kirjasto palvelee koulua hyvänä monikäyttötilana, ja toivottavasti se myös säilyy kirjastona.

Lue lisää 26.10. lehdestä ja OS Plus -digilehdestä.