Elektronisen urheilun linja Oriveden Opistoon

Oriveden Sanomat 29.01.2016 10:58 | Lähetä palautetta artikkelista

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston Oriveden opistoyksikön koulutustarjonta monipuolistuu. Lukuvuonna 2016–2017 on tarjolla kirjoittamisen, kuvataiteen ja musiikin lisäksi peliteknologiaa ja visuaalista pelisuunnittelua sekä ensimmäisenä kansanopistona Suomessa elektronista urheilua.

Elektroninen urheilu eli kilpapelaaminen tarkoittaa videopelien pelaamista kilpailullisesti. Tavallisimmat kilpapelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, esimerkiksi reaaliaikaiset strategiapelit tai ensimmäisen persoonan ammuntapelit. Kilpapelaamisesta on kyse, kun pelaajat pelaavat toisiaan ja pelin luomaa haastetta vastaan kilpailullisessa tilanteessa. Kilpapelaamisen ympärille on perustettu myös oma organisaationsa, SEUL eli Suomen elektronisen urheilun liitto.

Lukuvuoden mittaisella opintolinjalla opiskelijalla on mahdollisuus kehittyä paremmaksi pelaajaksi vastaavasti kuin urheiluopistoissa harjoitellaan perinteisen urheilun valmennusohjelmissa. eSport-linjalla opiskelija keskittyy hiomaan elektronisessa urheilussa tarvittavia taitoja ja osaamista, ja mukana valmennusohjelmassa ovat myös perinteisestä urheilusta tutut metodit.

Monipuolisen valmennusohjelman lisäksi lukuvuoden aikana osallistutaan turnauksiin ja pelialan tapahtumiin. Koulutus järjestetään Orivedellä. Koulutus alkaa 15.8. ja jatkuu toukokuulle 2017. Opiskelu oikeuttaa opintotukeen.