Classic oli TT-perinteen juhlaa

Juha Jäntti 16.07.2019 16:12 | Lähetä palautetta artikkelista
Yleisö sai nähdä noin 80 eri aikakausien vanhaa ratamoottoripyörää, jotka osallistuivat Classic TT-Ajot -näytöslähtöihin.

Järjestyksessään kuudennet Oriveden Classic TT-ajot kokosivat Oripohjan teollisuusalueen varikolle ja katuradalle noin 80 moottoripyörää ja lähes yhtä monta kuljettajaa. Lauantaipäivä oli täysipainoinen kunnianosoitus niin 150-vuotiaalle kaupungille kuin TT-ajojen perinteillekin.

Oriveden Moottorikerho järjesti ensimmäiset Classic TT-Ajot vuonna 1999. Vanhojen kilpamoottoripyörien näytösajot ovat toistuneet sen jälkeen muutaman vuoden välein, viimeksi kolme vuotta sitten.

Nyt ajot juhlistivat Oriveden kaupungin tuloa 150 vuoden ikään. Myös 70-vuotta täyttänyt Moottorikerho viettää juhlavuottaan.
Tapahtuma oli tällä kertaa paikallisen 1950-luvun tähtiajajan, Pentti Salmisen muistoajot. Salminen oli kerhon ensimmäinen todella menestynyt ajaja ja ”soraratojen kruunaamaton kuningas”.

– Classic TT-Ajot tuo välähdyksen ajalta, jolloin miehet olivat rautaa, radat puuta ja musta valttia. Voimme aistia vanhan nelitahtipyörän komean jylinän ja risiiniöljyn tuoksun, tapahtuman johtaja Kari Rannanautio kuvaili ennen avauslähtöä.

Vanhat moottoripyörät esiintyivät kaupungin 150-vuotisjuhlalähdössä ja yhdeksässä näytösajolähdössä. Vanhimpia pyöriä olivat Rudge vuodelta 1928 ja orivesiläisen entisöijätaituri Hannu Lepistön NSU vuodelta 1931. Tuoreimmat menijät edustivat 1980-luvun tekniikkaa.

Lue lisää tapahtumasta 17.7. ilmestyvästä numerostamme.