Briseboisin hyökkäysvoima taltutti OrPon

Kalle Uotila 12.03.2018 13:40 | Lähetä palautetta artikkelista
Francyela Lemos lyö palloa koko kropallaan ohi Kangasalan torjunnan. Lähimmät varmistajat olivat libero Sanna Häkkinen ja keskitorjuja Saara Lepistö.

Naisten Mestaruusliigan ensimmäinen puolivälieräottelu OrPon ja LP Kangasalan välillä oli odotetun kiihkeä. Tasainen vääntö meni selkeästi vierasjoukkueelle numeroin 3–1, erät 25–22, 25–21, 21–25, 25–20. Näin LP Kangasala otti kotiedun itselleen.
Voiton ratkaisi Kangasalan kanadalaisvahvistus Danielle Brisebois, joka hyökkäsi 52 passista 29 pistettä. OrPon torjunta sai hänet kiinni vain yhden kerran. Hänet palkittiin joukkueensa parhaana.
OrPon palkittu oli hakkuri Francyele Lemos, 23/+17. Hän teki 43 passista 20 pistettä. Brisebois ja Lemos tekivät kumpikin vain neljä hyökkäysvirhettä.

OrPon hyvä vastaanotto heikkeni Daniele Batistan haparoivaan työskentelyyn. Varsinkin ensimmäinen erä oli heikko. Vaihtopenkillä olisi ollut käytettävissä lähes koko kauden tarkkaa nostopeliä esittänyt Jessica Kosonen. Batista kompasteli myös hyökkäyspelissä ja hänen saldonsa jäi lukemiin 7/-4.
Päätuomari Kenneth Aron tuomiot ärsyttivät kotikatsomoa useita kertoja. Kolme selvää virhettä meni LP Kangasalan hyväksi. Miten olisi ensimmäinen erä päätynyt, jos tilanteessa 22-22 olisi päätuomari puhaltanut nenänsä edessä tapahtuneen Vergidoun passiin puuttumisen Kangasalan puolelta?

OrPo oli aloitusten vastaanotossa 17 prosenttia parempi. Silti joukkue ei pystynyt rakentamaan purevaa hyökkäystä muuta kuin Lemosin ja Saara Lepistön, 11/+9, kautta. Passipeli oli liian yksipuolista. Kahdessa ensimmäisessä erässä ei nähty paterihyökkäyksiä lainkaan. Kolmannessa pateripeli löytyi. Se parani, kun erän puolivälissä Niina Ylösen paikan otti Reetta Väisänen. Torjuntapeli hävittiin Kangasalle 8–11.
Kangasala oli jatkopalloissa röyhkeän tehokas. OrPo sortui niissä liian usein heittämään vain sormilla etukentälle.
– Kangasala oli pirteämpi. Se ei yllättänyt. Meidän on nyt vastattava vielä kovempaa, totesi OrPon keskitorjuja Saara Lepistö. Seuraavan pelin avainasia onkin, miten saadaan Briseboisin hyökkäyksiin torjuntoja ja vaimennuksia.
– Peli oli tasokas pudotuspeli. Saimme nyt kotimaiset laiturit paremmin mukaan. Torjuntapelaamiseen jäi parannettavaa, totesi Kangasalan päävalmentaja Kai Stenius.
– Pleijareissa suoritukset heilahtelee. Maanantaina haemme voittoa Kangasalta. Hyökkäystehoa pitää nostaa. Huononkin vastaanoton jälkeen pitää hyökätä tehokkaasti, heitti OrPon päävalmentaja Apostolos Oikonomou.
Ensimmäisen puolivälierän 527 katsojaa sai nähdä tasokasta naislentopalloa, jossa kovuusastekin oli korkea.