Aurinkokin kunnioitti itsenäisyyspäivän juhlaa Juupajoella

Kati Pääkkönen 06.12.2018 14:31 | Lähetä palautetta artikkelista
Aurinko paistoi hienosti juhlan aikana Suomelassa. Eturivissä ainoa paikalla ollut sotaveteraani Olavi Loponen kunnanjohtaja Jyri Lammela vieressään. Lammelan vieressä istuu pitkään kuntaa johtanut ja juhlapuheen pitänyt Hannu Koski.

Näinä päivinä vain harvakseltaan näyttäytynyt aurinko paistoi komeasti itsenäisyyspäiväjuhlan aikana Juupajoella. Uusi ja vanha kohtasivat hienolla tavalla, sillä Juupajoen uusi kunnanjohtaja Jyri Lammela lausui tervehdyssanat ja kuntaa pitkään johtanut Hannu Koski piti juhlapuheen.

Jyri Lammela tunsi kiitollisuutta siitä, miten ystävällisesti hänet on otettu kunnassa vastaan.

– Minulla on tunne, että Juupajoen elinvoima kumpuaa pitkälti kyvystä yhteisöllisyyteen. Samaan aikaan ollaan valmiita uudistumaan, mutta uudet ideatkin syntyvät vain harvoin ilman yhteistyötä.

Yhteisöllisyydestä kumpuava elinvoima näkyy Juupajoella Lammelan mukaan luottamuksena, osallisuutena ja sitoutumisena.

Pitkään kuntaa johtanut Hannu Koski muistelee saaneensa olla mukana itsenäisyyspäivän juhlassa 29 kertaa työuransa aikana. Ensimmäisenä työvuotena juhla jäi Koskelta omien perhemenojen takia väliin ja heti tuli palautetta: Juhlassa puhunut, myöhemmin viestitarkastajanakin toiminut eversti Kalevi Markkula oli ihmetellyt ääneen, että missäs se uusi kunnanjohtaja on, tämähän on hänen tärkein työpäivänsä!

– Se oli hyvä opetus, jonka siirrän nyt todistajien läsnä ollessa teidän uudelle kunnanjohtajallenne, Hannu Koski nauratti juhlayleisöä.

Lue lisää Hannu Kosken mietteistä ja muustakin juhlassa 12.12. lehdestä.