Aurinko valaisi Juupajoen säpinän

Anne Kotipuro 10.04.2018 16:18 | Lähetä palautetta artikkelista
Antti Ojaniemi näyttää, miten hänen myymänsä lukot voi avata vaikka bonuskortilla, kun sen on ensin ohjelmoinut. Naapuriosastolla Taija Heletoja.

Koulukeskuksen lähistön parkkialueet täyttyivät, ja arviolta 700–800 kävijää kansoitti Juupajoen Yrittäjien lauantain tapahtuman, jossa esiteltiin laajalti niin paikallista kuin seudullistakin osaamista.

Tapahtumaan olivat töihin lähteneet myös Länkipohjasta majoitus- ja kahvilapalveluja tarjoava Riitta Häkkinen ja miehensä Eki Lehto, joka markkinoi äänentoistoa ja vuokrattavia kuulokkeita opastuksiin tai tulkkaukseen.

Lukko- ja turvallisuusyrittäjä Antti Ojaniemen juuret ovat Juupajoella, siksi hän halusi liittyä Juupajoen Yrittäjiin. Antti esitteli valvontakameratekniikkaa, jossa kaupan päälle saa myös tynnyriefektin. Se taas saa juoksemaan kipin kapin kuntosalille, jumppaan tai uimahalliin…
Näkyipä siellä olevan naapurikaupungin kukkakauppias Timo Virtanenkin, ja hortensiat siirtyivät vilkkaasti kävijöiden mukaan.

Koulukeskuksen pihalla ja etenkin kahvilassa tavattiin tuttuja, viihdyttiin ja viivyttiin. Tankotanssija Tintti Kangasalta antoi odottaa itseään puoli kahteen asti, mutta keräsi runsaan yleisön esitykseensä.

Koskicafen yrittäjä Piia Pasuri odottaa innostuneena toista kesää Kallenaution kahvilayrittäjänä. Se aloitetaan vähän etuajassa äitienpäivälounaalla, sillä varsinaisesti Kallenautio avautuu kävijöille vasta kesäkuussa.
– Onhan se ainutlaatuinen miljöö, eikä työnteko siellä aina työltä tunnukaan, sanoo Piia.
Hän palkkaa avukseen Kallenautioon nuoria ja yhden varttuneemmankin työntekijän. Myös Koskicaféssa hän tarvitsee apuvoimia, sillä oma aika tahtoo mennä leipoessa.

Lue lisää keskiviikon 11.4. lehdestä!

Puun kuormauskisan tulokset:
1.   Koskinen Mika 1,25 minuuttia
2.   Koskinen Matti 1,30
3.   Kujala Pauli 1,37
4.   Mäkinen Matti 1,41
5.   Helppolainen Juha 1,42
6.   Virkki Aki 1,46
7.   Rantanen Jari 1,47
8.   Mäkinen Mikko 1,57
9.   Valkeajoki Jussi 2,11
10.     Jalonen Jere 2,13
11.    Kylmälä Taneli 2,18
12.    Jokela Markku 2,25.