Uusimmat

Valokuvaajan ammattitutkinto merkitsi Marjo Aspegrenille hyppyä uuteen – Opiskelu Voionmaalla antoi kokeneellekin kuvaajalle valtavasti - 07.04.2020 20:17

Marjo Aspegren Oriveden Leppähampaalta toimii päätyökseen Keliakialiitossa perusjärjestötyössä vapaaehtoistoiminnan asiantuntijana. Hän on harrastanut kuvaamista koko ikänsä ja nauttii siitä erityisesti. Toissa syksynä hän päättikin tehdä hypyn johonkin uuteen. Hän jäi vuodeksi opintovapaalle ja lähti opiskelemaan valokuvaajan ammattitutkintoa. Lue lisää »

Yli 70-vuotiaat orivesiläiset saavat pian kirjeitse tietoa koronasta – veteraanit saavat myös puhelinsoiton - 07.04.2020 18:30

Tampereen kaupunki postittaa lähipäivinä kaikille tamperelaisille ja orivesiläisille yli 70-vuotiaille tietopaketin koronatilanteesta. Lähetyksen mukana on myös Oriveden kaupungin oma kirje. Lue lisää »

THL:n karttasovellus: Orivedellä nyt kuusi varmistettua koronatartuntaa - 06.04.2020 13:49

Orivedellä on nyt todettu kuusi koronavirustartuntaa. Asia selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta, johon on koottu kuntakohtaiset tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Lue lisää »

Etni Khan pääsi jatkoon Voice of Finlandissa – orivesiläinen esiintyy ohjelman liveissä ensi syksynä - 05.04.2020 21:08

Orivesiläisen Etni Khanin tie The Voice of Finlandissa jatkuu. Lue lisää »

Orivedellä ja Juupajoella alle viisi koronatapausta – THL:n karttasovellus kertoo koronatapaukset kunnittain - 03.04.2020 20:17

THL on tänään julkaissut uuden version Koronakartta-sovelluksesta. Lue lisää »

Oriveden kaksi liikuntahanketta sai valtionavustusta - 03.04.2020 15:58

Oriveden kaupunki on saanut aluehallintovirastolta valtionavustusta kahteen liikunnallisen elämäntavan hankkeeseen. Lue lisää »

Oriveden hammashoitolassa hoidetaan toistaiseksi vain kiireellistä hoitoa vaativat potilaat – jo ajan saaneisiin otetaan hoitolasta yhteyttä - 03.04.2020 14:57

Tampereen kaupungin suun terveydenhuollossa Tampereella ja Orivedellä hoidetaan potilas- ja työturvallisuuden vuoksi maanantaista 6. huhtikuuta alkaen vain kiireellistä ja päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat. Kiireetön hoito keskeytetään koronaviruspandemian ajaksi. Lue lisää »

Orivesiläinen Juha-Matti Talvio odottaa kirjetulvaa – ”Apua kirjeiden lukemiseen ja morsianehdokkaiden valintaan minulle on jo tarjottu” - 03.04.2020 13:32

– Kavereita tästä on kiittäminen, he minut ilmoittivat ohjelmaan, Oriveden Hirsilässä asuva Juha-Matti Talvio toteaa ja säestää sanojaan lämpimällä naurulla. Lue lisää »

OriPark-kyselyyn tuli lähes 700 vastausta – Rovastinkangas nousi suosituimmaksi sijoituspaikaksi - 02.04.2020 16:29

Kuntalaiskysely kaupungin tulevasta aktiviteettipuistosta kokosi 680 vastausta. Kyselyllä kartoitettiin mielipiteitä puiston sijoituspaikasta ja lajivalikoimasta. Rovastinkangas sai paikkana eniten ääniä, mutta liikuntahallin tienoo keskustassa nousi lähes yhtä suosituksi. Lue lisää »

Juupajokelaiset hengitystieoireiset tutkitaan Mäntässä – hengitystieinfektiopoliklinikka on avattu Sarapihan pääterveysasemalle - 02.04.2020 15:44

Mäntänvuoren Terveys Oy on aloittanut tällä viikolla Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kuntalaisille hengitystieoireista kärsivien potilaiden tutkimiseen ja hoidon järjestämiseen suunnatun poliklinikkatoiminnan Mäntän Sarapihan terveysasemalla. Lue lisää »

Seinät kaatuvat joskus Ullankin päälle, kun yksinolo on määrätty ulkoa - 02.04.2020 09:48

– Välillä kyllä tuntuu seinät kaatuvan päälle. Hankalinta on sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen, tunnustaa Ulla Seppälä karanteeninomaisissa oloissaan Oriveden Kiikanmäessä. Lue lisää »

Ylen HD-lähetykset siirtyivät Digitan antenniverkkoon – kanavien uudelleen virittäminen voi olla tarpeen - 01.04.2020 16:05
hdkanavat_verkkoon

Ylen HD-muotoiset antenniverkon lähetykset ovat siirtyneet koko maassa DNA:n VHF-verkosta Digitan antenniverkkoon, joka käyttää UHF-taajuuksia. Kanavien uudelleen virittäminen tv-vastaanottimissa voi olla tarpeen, jotta HD-kanavat näkyvät. Lue lisää »

Yksi 4H-liiton alueellisista stipendeistä Lindalle Talviaisiin – Korkeasaaren hirvet kiittävät ahkeraa kerppujen tekijää - 01.04.2020 15:15

Linda Berggren Talviaisista saa yhden tämänvuotisista 4H-liiton alueellisista stipendeistä, joita koko maahan jaetaan yhteensä vain 18. Hän on sisarustensa ja isänsä kanssa jo vuosia tehnyt tuhansia ja taas tuhansia lehtikerppuja Korkeasaaren hirvieläimille. Lue lisää »

Orivedellä on todettuja koronatartuntoja - 01.04.2020 09:28

Orivedellä on useita todettuja koronatartuntoja. Tämä käy ilmi Työ- ja elinkeinoministeriön muistiosta, jossa on perusteltu, miksi valtioneuvoston asetus ravitsemisliikkeiden aukiolon väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi on annettava. Lue lisää »

Jäteasemilla asiointia rajoitetaan koronaviruksen takia - 31.03.2020 17:43

Pirkanmaan Jätehuolto kehottaa välttämään mahdollisuuksien mukaan asiointia jäteasemillaan ja hoitamaan vain välttämättömät jätteiden viennit. Jäteasemille otetaan kerrallaan vain viisi asiakasta vastaan. Lue lisää »

Poikkeusolot jatkuvat 13. toukokuuta saakka, ravintoloiden aukioloa rajoitettaisiin toukokuun loppuun saakka - 30.03.2020 20:45

Hallitus on päättänyt jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta saakka. Hallitus antaa uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle tiistaina. Jatkamisesta on päätettävä tällä viikolla, jotta voimassaolo ehditään käsitellä eduskunnassa ajoissa. Lue lisää »

Tuulivoimalahanke kirvoitti kuntalaisaloitteen tuulivoimavapaasta Orivedestä - 30.03.2020 13:21

Tieto tuulivoimahankkeen valmistelusta on saanut Pehulassa asuvan Kullervo Erkkilän tekemään kuntalaisaloitteen tuulivoimavapaasta Orivedestä. Aloitteen mukaan Nihuantaustan alueen mahdollinen käyttö tuulivoiman rakentamiseen olisi siirrettävä vuoteen 2035. Lue lisää »

Oriveden kaupunki valmistautuu mahdollisiin lomautuksiin - 29.03.2020 18:22

Oriveden kaupunginhallitus käsittelee maanantaina esitystä yt-neuvottelujen aloittamiseksi niissä yksiköitä koskien, joissa henkilöstö on estynyt tekemästä omaa työtään koronaepidemiaan liittyvän poikkeustilanteen vuoksi.   Lue lisää »

Kompurat purkivat jäähallin kaukalon – tilalle tulee joustolaitainen - 28.03.2020 18:10

Jäähallin sulkeminen koronaepidemian vuoksi kesken kauden aikaistaa tulevalle kesäkaudelle suunniteltua remonttia. Fortunan ikämiesjoukkue Kompurat tempaisi ja purki kaukalon laidat talkoilla perjantain ja lauantain aikana. Lue lisää »

Tänään näytetään valomerkki luonnon puolesta – Oriveden kahdella koululla Earth Houria vietettiin jo perjantaina - 28.03.2020 09:48

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa, WWF:n Earth Houria vietetään tänä vuonna turvallisesti kotona, verkossa tai näyttämällä valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta. Netissä järjestettävien tilaisuuksien uskotaan keräävät ihmisiä yhteen joka puolella maailmaa. Lue lisää »