Uusimmat

Unelman perässä ulkomaille - 10.10.2018 16:50

Sanotaan, että neljäs vuosi on kaikkein haastavin eläinlääketieteellisessä, mikä ainakin tällä hetkellä hieman hirvittää. Samalla mieli on älyttömän innoissaan kaikesta käytännönläheisyydestä, jota tuleva vuosi kuulemani mukaan tarjoilee. Lue lisää »

Monta versiota aloituskuusikoksi - 08.10.2018 13:46

Viime viikko oli täynnä ohjelmaa, ja kiirettä piti. Saimme juosta kuvauksista toiseen ja erilaisiin pressitilaisuuksiin jopa pelipäivien aamuina. Alkuviikkoa lukuun ottamatta harjoitukset jäivät siis hieman vähemmälle – toisin kuin maskaran levittäminen.
Viikon lopulla pelasimme Promaster-turnauksen joka järjestettiin yhdeksättä vuotta peräkkäin. Turnauksen järjestää Quimper Volley 29, ja sinne saapui neljä joukkuetta eri puolilta Eurooppaa. Lue lisää »

Miten halpa on kallista ja päinvastoin - 27.09.2018 12:59

Katsotaanpa, mitä itse kukin meistä tarvitsee elääkseen, ja mitä se maksaa. Kukaan ei selviä hengissä syömättä eikä asuntokaan ole pahitteeksi. Lue lisää »

Salut - 27.09.2018 09:12

nyt on tullut kuukausi täyteen Ranskan maalla.
Harjoitukset ovat lähteneet vauhdilla käyntiin sekä laji- että fysiikkapuolella. Viikkoon harjoitustunteja on tullut keskimäärin noin 20. Päivämme ovat suurimmaksi osaksi kahden treenin päiviä.
Lue lisää »

Emme elä pelkästään oman kunnan kuplan sisällä - 14.09.2018 15:24

Osana identiteettiä ja arkielämään vaikuttavana asiana on myös maakunta. Vaikkei nykypäivänä elämä rajoitu oman maakunnan alueelle, on sillä, mitä maakunnassa tullaan päättämään, kun vastuuta siirtyy kunnista maakuntiin, suuri merkitys yksittäisen ihmisen elämään. Lue lisää »

Bonjour! Poskisuudelmia riittää - 11.09.2018 09:58

Olen 24-vuotias lentopallonpelaaja Orivedeltä, ja minua pyydettiin kirjoittamaan ajatuksia ensimmäisestä ammattilaiskaudestani Ranskassa Quimper Volley 29.ssä. Lue lisää »

Cheekistä Popedaan – elämäntavasta työksi - 29.08.2018 11:35

Suomalaisen elävän musiikin vuosi 2018 jää todennäköisesti historiankirjoihin erityisesti kahdesta keikasta. Jare Tiihonen sammutti viikonloppuna valot Lahden mäkimontussa ja hautasi artistiminänsä eli Cheekin puitteiltaan ainutlaatuisessa showssa. Muutamaa viikkoa aikaisemmin Popeda paahtoi Ratinassa parituntisen hittikavalkaadin täydelle stadionille. Lue lisää »

Palanen nuorten Orivedestä - 20.08.2018 17:05

On elokuinen perjantai Rönnin huvikeskuksessa. Parikymmentä nuorta ja useita talkoolaisia on valmistelutouhuissa kokoamassa katoksia, kiinnittämässä toimintapisteiden kylttejä ja järjestelemässä talkoolaisten taukotilaa. Lue lisää »

Talkoot ovat yhä elävää perintöä - 03.08.2018 15:40

Yhteistyöllä ja avunannolla on Suomessakin pitkät perinteet. Nykyään yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt järjestävät vuosittain tuhansia talkoita monenmoisten yhteisten hankkeiden toteuttamiseksi. Lue lisää »

Elämä on laiffii - 19.07.2018 18:03

Viime aikoina elämäni on ollut kuta kuinkin mallillaan. Mieleeni putkahtikin tuon suuren keskisuomalaisen ajattelijan toteamus – elämä on laiffii. Ei hullummin ajateltu! Lue lisää »

Valtimo vai laskimo - 09.05.2018 16:01

Ensinnäkin onnittelut Oriveden uudelle elinvoimajohtajalle valinnasta, voimia ja tarmoa edistää asioita kaupunkimme ja samalla seutukunnankin elinvoiman sekä elinkeinojen varmistamiseksi sekä parantamiseksi. Ysitien kiireellinen leventäminen on se ainoa valtimo, josta Orivedelle ja myös Juupajoelle tulisi riittävästi uutta verta. Lue lisää »

Monenlaisia sankareita - 27.04.2018 16:12

Vaikka suomalaisilla oli kova mitalinnälkä, niin kovilla suorituksilla pääsi sulattelemaan urheiluhullun kansamme sydämiä. Maaliin tultiin voipuneina, kaikkensa antaneina. Aina jotain muuta parempana, nopeampana, tarkempana – kunhan ei viimeisinä. Lue lisää »

Ennen oli kaikki paremmin - 12.04.2018 08:40

Jos otsikon lauseella tarkoitetaan meikäläisen teinivuosia 1970-luvulla niin ei taatusti ollut. Rumia vaatteita, kummallinen yhtenäiskulttuuri, ahdasmielistä ajattelua. Ruskeaa, harmaata.
Maailmanloppu oli tulossa varmasti ja ihan justiinsa. Kylmä sota oli käynnissä, ja sen eskaloituminen koko maailman tuhoutumiseen ydinsodan seurauksena oli vain ajan kysymys. Lue lisää »

Käsi lehmän sisään ja etsimään - 11.04.2018 15:36

Paraikaa on menossa kevätlukukausi kolmannella vuosikurssilla Tarton eläinlääketieteellisessä. Koko lukuvuosi on ollut mielenkiintoisempi kuin yksikään aiemmista. Oppiaineet ovat alkaneet kuvastaa käytännöllisemmin uravalintaani. Syksyllä opiskelimme farmakologiaa, toksikologiaa, infektiotauteja, keinosiemennystä ja lisääntymistieteitä, endokrinologiaa, etiikkaa, hygieniaa, patologista anatomiaa, sekä hevosen ja naudan kliinistä tutkimista. Lue lisää »

Heinäsirkkaa ja jauhomatoja – vai kotimaista kalaa? - 21.03.2018 16:01

Nykypäivä on täynnä mitä erilaisempia ruokatrendejä ja kaikenlaisia dieettejä, joilla näyttäisi olevan ainakin psykologisia ja uskomuksellisia vaikutuksia. Hiljattain pistäydyin eräässä tamperelaisessa hypermarketissa ja havaitsin hyllyjen notkuvan vegaani- ja sporttituotteita. Eli toisin sanoen laitetaan pakettiin, mitä äkkiä saadaan ja kerätään kuluttajien rahat silloin kun se parhaiten onnistuu.
Niinpä ostin kilon paketin erästä kasvisproteiinijauhetta, koska halusin mielenkiinnosta nähdä, mistä on kyse. Lue lisää »

Minun Suomeni on - 01.03.2018 16:21

Katselen ikkunasta lintulaudan hyörintää ja ihailen. Olen laittanut ikkunanpieleen talipalloja roikkumaan, että näkisin mahdollisimman läheltä tintit, punatulkut ja varpuset touhuissaan. Lue lisää »

Internet, demokratia ja John Scott - 14.02.2018 17:04

Aivan aluksi varoituksen sana. John Scott ei ole yhteiskuntatieteilijä tai poliittinen teoreetikko, vaan entinen jääkiekkoilija. Eikä edes niitä taitavimpia kiekonkäsittelijöitä, vaikka hän pelasikin yli 270 ottelua maailman kovimmassa jääkiekkosarjassa NHL:ssä. Lue lisää »

Osallisuutta Orivedellä - 13.02.2018 15:20

Katselen ikkunasta ulos ja ihailen lumista maisemaa: kuuraisia puita, hämärää taivasta, jäniksen jälkiä lumihangessa… Pieni pysähdys arjen touhujen keskellä on välillä tarpeen, ja luonto on siihen mitä parhain keino. Lue lisää »

Ja Venlan saa… - 17.01.2018 10:08

Minulla on täällä Latokartanontiellä alkamassa Kultainen Venla -gaala. Säntäilen täällä residenssissäni, etsimässä juhla-asuani. Leväyttäessäni pukeutumishuoneeni oven auki huomaan vaihtoehtojen vähyyden. Lue lisää »

Tauti ei aina parane potemalla - 11.01.2018 15:41

Joulusta ja sen jälkeisestä ajasta tuli sattuneesta syystä kohdallani hyvin rauhallinen. Se syy oli umpisuolen leikkaus. Lue lisää »