Aluehallintovirastolta avustusta jäähallin peruskorjaukseen

Oriveden Sanomat 08.05.2019 16:34 | Lähetä palautetta artikkelista

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on myöntänyt Oriveden jäähallin peruskorjaushankkeelle valtionavustusta 80 000 euroa.

Lisäksi aluehallintovirasto varautuu ehdollisesti myöntämään vuonna 2020 hankkeeseen toiset 80 000 euroa. Avustus myönnetään sillä edellytyksellä, että opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa aluehallintovirastolle tarkoitusta varten riittävän määrärahan ja avustuksen myöntämisen edellytykset muutoin toteutuvat vuonna 2020.

Jäähalliyhtiön toimitusjohtaja Roope Marski iloitsee päätöksestä:
– Avin avustus kattaa noin 25 prosenttia kokonaiskuluista, joten avustus on todella merkittävä tuki korjaushankkeelle.

Oriveden Jäähalli Oy haki 200 000 euroa valtionavustusta liikuntapaikkarakentamisen perustamishankkeiden määrärahasta. Hakemuksessa esitetyt korjauskustannukset kahden vuoden ajalle ovat 650 000 euroa.

Kilpailutus on käynnissä, ja jäähalliyhtiö odottaa toimittajilta tarjouksia jäähdytys- ja ilmanvaihtolaitteistojen korjauksista, jotka on tarkoitus toteuttaa tämän kesän aikana.

– Käytännön työt päästään nyt aloittamaan, kun avustus on saatu. Olemme erittäin tyytyväisiä avin nopeasta päätöksestä, sillä aikataulu on tiukka ja tekemistä paljon, Marski kertoo.