Ahlmanin ostotarjouksesta ei vielä päätöstä

Kati Pääkkönen 02.07.2019 16:23 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden kaupunki miettii Ahlmanin tarjousta. Aiemmin kaupunki on nähnyt mahdollisuuksia Klemetti-salin hyödyntämisessä esimerkiksi kultuurikäyttöön, ja Sointula sopisi esimerkiksi muualta tulevien lukiolaisten majoittamiseen. Orivedellä on lentopallo-, urheilu- ja kirjoittajapainotukset tavallisen lukion lisäksi. Opiston päärakennus on kiinteistömassaltaan hankala eikä siitä saa remontoimallakaan helposti esteetöntä. Nykyajan vaatimusten mukaiseksi rakennusta on siten enää lähes mahdoton saada.

Oriveden kaupunki kävi läpi Ahlmanin ostotarjousta Oriveden Opistosta maanantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa. Asiassa ei tehty linjauksia, vaan siihen palataan elokuussa.

Vaikka Ahlmanin koulun säätiö olisi myymässä kiinteistöjä velattomana euron kauppahintaa vastaan, kaupunki suhtautuu tarjoukseen kriittisesti.

– Emme voi laittaa verovaroja vain ylläpitääksemme kiinteistöjä. Pitää olla joko kaupungin omaa käyttöä tai vuokratuloja niin, ettei tämä rasita kunnan taloutta, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sanoo.

Säätiö kuittaisi velan siinä tilanteessa, jos yhtiö vaihtaa omistajaa. Kaupungille ei siten tulisi pääomakuluja euron kauppahintaa enempää.
– Kaupungilla on mahdollisuus myös pelkän kiinteistön ostamiseen, jolloin myyjänä on kiinteistöosakeyhtiö Oriveden Koulutie 5 ja kyseessä oleva yhtiö jää säätiölle, toimitusjohtaja Timo Jaakkola Ahlmanin koulun säätiöstä sanoo.

Kaupunki on aiemmin ollut kiinnostunut Klemetti-salista ja Sointulasta.

Lue lisää Juha Kuusiston ja Timo Jaakkolan ajatuksia asiasta 3.7. lehdestä!